Pszichodráma a coachingban

Szerettél volna már valaha valakivel helyet cserélni egy kis időre, hogy beleláss a fejébe és jobban megértsd az ő érzéseit és nézőpontját? Szívesen elmondanád egy kollégádnak vagy a főnöködnek a véleményedet egy konfliktus során, ám nem könnyű? Az is lehet, hogy már ezerszer elképzelted a helyzetet, de nem tudod, hogyan vágj bele, s igazából meg sem tudod fogalmazni, amit mondanál? Nem látsz tisztán egy szituációt és jó lenne letisztázni a kavargó, egymásnak ellentmondó érzéseidet? Esetleg a keszekusza szervezeti viszonyok között tennél rendet?
Minderre lehetőség van a coaching ülések alkalmával egyéni és csoportos szinten egyaránt, ha bevethetünk néhány pszichodráma technikát. Ezek közül coachingban talán a leghatékonyabb a szerepcsere, amikor megrendezünk egy párbeszédet valakivel, akivel a valóságban nehéz felvenni a kesztyűt. Te a saját szerepedben felteszed azt a kérdést, ami legjobban foglalkoztat a másikkal kapcsolatban vagy megmondod neki a véleményedet, majd átülsz a másik székébe. Ekkor a coach visszamondja neked, amit kérdeztél vagy mondtál, s te a másik szerepében meghallgatod azt és válaszolsz. Hidd el, működik! Automatikusan bele tudsz helyezkedni a másik szemszögébe. Nem kell színészkedni, játszani, csak magadba nézni és tudni fogod a választ. Ez segít felkészülni a valós helyzetre. Nyilván nem fogjuk megtudni, hogy a másik félnek valójában mi az álláspontja, ám ahhoz hozzáférünk, amit „te gondolsz, hogy ő gondol” és ezáltal óriási felismerések születhetnek. Ha pedig egy teamcoaching során jelen van mindkét fél, dramatikus alapú kapcsolati tisztázásra kerülhet sor, melynek során a cél a másik pontos megértése.

A szerepcsere konfliktuskezelésre és önérvényesítés fejlesztésére kitűnő eszköz lehet.

A duplázás technikájával a coach segíthet abban, hogy az általad is káoszosnak ítélt, esetleg nem tudatos érzéseidet kimondhasd, így eljuss önmagad jobb megértéséhez és az érzelmi intelligenciád is fejlődjön.

A pszichodráma módszerei közé tartozik a szociális atom is, melynek során felfedjük legfontosabb kapcsolataidat (munkahelyi környezetben), ezáltal tisztábban fogod a helyedet látni a szervezetben és arra is rálátást ad, hogy kitől nyerhetsz támogatást, vagy milyen konfliktusokkal érdemes foglalkozni a coaching folyamat során.

A csoportos és teamcoaching során pedig a szociometria technikáját alkalmazhatjuk a szervezetek valós viszonyainak felderítésére, esetleg kapcsolati szoborban is megjeleníthetjük ezeket, majd kívülről ránézve könnyebben rájöhetünk a megoldásra. A pszichodráma mélyebb átélést és aktív problémamegoldást tesz lehetővé.

A pszichodráma módszeréről bővebben a Magyar Pszichodráma Egyesület honlapján olvashatsz. Fontos viszont kiemelni, hogy az önismereti csoportokkal ellentétben coachingban nem fogunk visszamenni az időben és a családi traumákon dolgozni, csupán a jelen helyzetek jobb megértését támogatjuk meg.

Az egyéni és csoportos folyamatokban alkalmazott technikák mellett pszichodráma alapú workshopokat is szervezünk (pl. burnout témában), melyekről a honlapon folyamatos tájékoztatást adunk.