Komplex Egyéni Fejlesztési Programok

Az Egyéni Fejlesztési Programokat résztvevőre szabottan állítjuk össze. A fejlesztendő terület feltérképezését követően közösen megkeressük azokat a módszereket, képzési lehetőségeket, amelyek a résztvevő számára a legnagyobb hozzáadott értékkel bírnak – figyelembe véve a személyiségét, tanulási stílusát és kihívásait.

A Program során többféle diagnosztikus eszköz közül válogathatunk a minél pontosabb kép kialakítása érdekében. Az ezt követő fejlesztő foglalkozások pedig vegyítik a tréning (tudásátadás és gyakorlás) és a coaching (támogató fejlesztés) elemeit.

Arra is van lehetőség, hogy az egyéni folyamatok mellett a résztvevő csoportos coachingban vagy tréningen vegyen részt és kiaknázza a csoportos tanulás és a közös megértés adta többletlehetőségeket.

Nemcsak a vezetők esetében, hanem minden program során fontosnak tartjuk, hogy a fejlesztő folyamat ne elszigetelt műhelymunka legyen, hanem a kollégáknak legyen lehetőségük arra, hogy visszajelezzék a tapasztalt változásokat, vagy akár a nehézségeket is.

Az intenzív fejlesztő szakaszt követően a program nem egyszerűen véget ér, hanem fokozatosan leépül pont olyan mértékben és sebességgel, ahogyan résztvevő készségszinten, önállóan képes alkalmazni a tanultakat a mindennapokban.